پژوهشگران در آمريکا نشان دادهاند که اين نظر صحت ندارد که شستن دست با آب گرم بيش از شستن با آب سرد در از ميان بردن ميکروبها موثر است.
به گزارش ايسنا و به نقل از بي بي سي، در اين پژوهش، که نتيجه آن در نشريه "حفاظت از مواد غذايي" منتشر شده، بيست نفر شرکت داشتند و مشخص شد که ميزان ميکروبزدايي از دست با استفاده از آب در دماي 15 درجه سانتيگراد مانند استفاده از آب با دماي 38 درجه است.
تاثير اصلي اين پژوهش اين است که رستورانها ديگر مم نيستند براي شستن دست، آب گرم در اختيار مشتريان بگذارند و اين به معني کاهش هزينه گرم کردن آب است.
در انجام اين پژوهش، گروهي از پژوهشگران در دانشگاه "راتگرز"(Rutgers) در صدد برآمدند در مورد اين باور عمومي که آب ولرم يا گرم فايده بيشتري در نظافت دارد تحقيق کنند. توصيه سازمانهاي بهداشتي آمريکا نيز کمابيش با اين باور همسو بوده است.
از بيست نفر داوطلب خواسته شد هر کدام دستهايشان را بيست بار با آب در دماهاي 15، 26 و 38 درجه سانتيگراد همراه با مقادير متفاوت صابون - از نيم تا 2 ميليمتر - بشويند. پيش از هر بار شستشو، دستهاي اين افراد به ميکروبهاي غيرمضر آغشته ميشد.
نتيجه تحقيقات نشان داد که ميزان از ميان رفتن ميکروبها با تغيير در دماي آب و ميزان صابون مورد استفاده ارتباطي ندارد.
سرپرست اين برنامه تحقيقاتي گفته است که وقتي مردم دست خودشان را با آب گرم ميشويند احساس بهتري دارند اما از نظر ميکروب-زدايي، دماي آبي که مورد استفاده قرار ميدهند عملا بي تاثير است.
البته پژوهشگراني که اين تحقيق را انجام دادهاند ميپذيرند که اين تحقيق فاقد دامنه و عمق کافي بوده و براي يافتن بهترين راه زدودن باکتريهاي مضر از دست، به بررسي بيشتري نياز است.
سازمان بيمه درماني انگليس به مردم توصيه ميکند که دست خود را با آب سرد يا گرم، هر کدام که ترجيح ميدهند، بشويند اما تاکيد دارد که بايد مقدار کافي صابون به کار ببرند و زمان شستن دست هم حداقل بيست ثانيه باشد.
همچنين ماليدن دستها به نحوي که تمامي سطح آنها شسته شود مهم است.
درباره این سایت