از نظر روانشناسي افراد باهوش وقتي در شرايط استرس زا قرار ميگيرند عکس العمل بيشتري نسبت به کساني از خود نشان ميدهند که از بهره هوشي کمتري برخوردار هستند و در واقع اين افراد استرس و اضطراب بيشتري را تجربه ميکنند. در ادامه صحبت هاي دکتر مسعود عارف‌نظري را در اين رابطه بخوانيد.


يک روانشناس باليني با اشاره به مهم‌ترين مولفه در تعريف هوش که توانايي سازگاري است، بيان کرد: تحقيقات نشان داده است که افراد باهوش در شرايط اضطرابي، عملکردي متفاوت با افرادي که از هوش کمتري برخوردار هستند، دارند.


دکتر مسعود عارف‌نظري با اشاره به سه حالت که منجر به اضطراب در افراد مي‌شود، افزود: اضطراب ممکن است در هنگام مواجه شدن با موقعيتي ناشناخته، به هنگام تعارض شناختي و يا به عبارتي وقتي که شناخته‌ها با واقعيت تطابق ندارد و در سومين حالت در موقعيت‌هاي تهديد آميز ايجاد شود.


وي با ذکر مثالي درباره عکس‌العمل فرد باهوش در مقايسه با افرادي با بهره هوشي کمتر، اظهار کرد: افرادي که از هوش بيشتري برخوردارند در برابر موقعيت‌هاي اضطرابي، مؤثرتر و سريع‌تر به راه حل مي‌رسند.


اين روانشناس باليني افزود: به عنوان مثال ممکن است يک فرد با بهره هوشي بالا به منظور قرار ملاقاتي که دارد، منتظر قطاري باشد که با تاخير مواجه شده است، در چنين موقعيتي اگرچه اضطراب در او ايجاد خواهد شد اما در مقايسه با فردي که بهره هوشي پايين‌تري دارد سازگاري بيشتري با شرايط پيش آمده پيدا کرده و ممکن است در عرض ده دقيقه راه حل مناسبي را پيدا کند اما فردي که از بهره هوشي کمتري برخوردار است، احتمال دارد در عرض نيم ساعت موفق به يافتن يک راه حل شود.


عارف‌نظري با بيان اين‌که اضطراب مي‌تواند بر عملکرد هوش، تاثير منفي بگذارد، تصريح کرد: قرار گرفتن در شرايط اضطراب آفرين مانند زله، کارکرد هوش فرد با ضريب 144را به 138 مي‌رساند، عملکرد افرادي که بهره هوشي کمتري دارند نيز در برابر اضطراب همين‌گونه است، بدين معني که فرد با بهره هوشي 100 نيز با کارکرد هوش 90 در برابر اضطراب مواجه خواهد شد.


به گفته اين روانشناس باليني، يک فرد باهوش به دليل هوش بالاتر، درگيري‌هاي ذهني بيشتري نسبت به فرد معمولي دارد و قطعا به دليل مشغله‌هاي فراوان، ميزان اضطراب در او افزايش خواهد يافت، در حقيقت بين هوش و اضطراب يک رابطه همبستگي وجود دارد و اگر جايگاه يک فرد با بهره هوشي پايين نيز عوض شود و در شرايط فرد مقابل قرار گيرد مسلما اضطراب بيشتري او را در برمي‌گيرد، اما به طور کلي، رابطه مستقيمي در اين‌که افراد باهوش مضطرب‌تر باشند، وجود ندارد


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اضطراب ,هوشي ,بهره ,بيشتري ,باهوش ,افراد ,بهره هوشي ,افراد باهوش ,کمتري برخوردار ,هوشي کمتري ,برابر اضطراب ,دکتر مسعود عارف‌نظري ,هوشي کمتري برخوردار
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروش پالت پلاستيکي اصفهان Kim James Rodney اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب کبری سلام الله علیها هـــــک چراغی در افق Tesla emohtava